رنگ قرمز یکی از رنگهای اصلی ست. قرمز مانند زرد، نارنجی و صورتی از جمله رنگهای گرم به شمار میرود. رنگ قرمز محدوده وسیعی از رنگها را شامل میشود مانند قرمز روشن، قرمز ماتیکی، قرمز گوجهای، سرخابی، شرابی، یاقوتی، قرمز تیره، زرشکی و… . قرمز رنگ انرژی بخش و هیجان آور است. رنگ قرمز میتواند جسور، جذاب و تحریک کننده باشد. طیف رنگهای قرمز قدرتمند، جذاب و شورانگیز هستند. همه رنگهای قرمز، از سایههای رنگ قرمز روشن گرفته تا رنگ قرمز تیره، به طور خودکار ما را به فعالیت و جنب و جوش وادار میکنند.
قرمز درکنار ویژگیهای مثبتی که دارد احساسات منفی نیز برای افراد به ارمغان میآورد. قرمز احساس جنگ، خطر، خشم، عصبانیت، تجاوز و سلطه را به فرد القا میکند. رنگ قرمز باتوجه به اینکه حواسها را به خود پرت میکند به عنوان هشدار از آن استفاده میشود در نتیجه خطر و هیجان زیاد را میتواند به دنبال داشته باشد.
به طور معمول افراد نسبت به رنگ قرمز گارد دارند و تمایلی به آن نشان نمیدهند، اما اگر دقت کنید همه افراد نشانههایی از رنگ قرمز را در پوشش و استایل خود، دکوراسیون منزل و یا محل کارشان دارند زیرا در نهایت به زیبایی و جذابیت این رنگ ایمان دارند.
روانشناسی رنگ قرمز در طراحی دکوراسیون داخلی
هر یک از رنگهای استفاده شده در طراحی دکوراسیون داخلی یک محیط، احساسات مختلفی را در افراد به جریان میاندازند. یکی از اصلیترین تاثیراتی که رنگ قرمز ایجاد میکند، سرعت بخشیدن به متابولیسم بدن، بالا بردن فشارخون، افزایش تعداد تنفس، تشویق به صحبت کردن و حرکت سریع است. افراد در حضور نگ قرمز بیشتر غذا میخورند و صحبت میکنند و وزن بیشتری از دست میدهند، زیرا طراحی دکوراسیون داخلی با رنگ قرمز باعث صرف انرژی بیشتر میشود.
رنگ قرمز جلوهای نیرو بخش ایجاد میکند و افراد را مجبور به فعالیت میکند. طراحی داخلی و تزیین با رنگ قرمز باعث میشود افراد هیجانی و پرشور شوند و به سرعت تصمیم گیری کنند در نتیجه برای افرادی که از قبل پرجنب و جوش، عصبی و خشمگین هستند، رنگ قرمز مناسب و ایدهآل نیست.
قرمز مات در ترکیب با رنگ خاکی و رنگ چوب میتواتد فضا را گرم کند. رنگ قرمز متمایل به قهواهای یا بنفش نسبت به قرمز خالص و گوجهای حرارت و گرمای بیشتری به محیط میبخشد. قرمز در ترکیب با خاکستری روشن و رنگهای سرخابی میتواند محیط را دنج، زنانه و لطیف کند. قرمزهای مایل به نارنجی به شما احساس انرژی میدهند در حالیکه قرمز متمایل به بنفش میتواند فضا را صمیمیتر و ساکتتر کند.
جایگاه رنگ قرمز در هر یک از انواع سبکهای دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون معاصر شامل عناصر با رنگهای خنثی است که در آنها از هایلایت رنگهای پررنگ مانند قرمز به کار برده میشود. از رنگ قرمز روشن در کوسنها، فرش و اکسسوریها استفاده میشود.
طراحی دکوراسیون مدرن انواع قرمزها از رنگهای اصلی و روشن قرمز تا رنگ قرمز تیره متمایل به قهوهای را میطلبد. در دکوراسبون مدرن هر قرمزی که دوست داشتید میتوانید استفاده کنید. عموما قرمز از طریق یک نقاشی یا تابلو هنری، کاغذ دیواری یا مبلمان به محیط تزریق میشود.
طراحی دکوراسیون کلاسیک از قرمز اصلی و روشن استفاده نمیشود. قرمز تیره مایل به مشکی بسیار لوکس و کلاسیک است. در سبک کلاسیک رنگ قرمز را با فرشهای شرقی قرمز تیره و یا کتیبههای پرده زرشکی طلایی به محیط اضافه میکنند.
در انتخاب رنگ قرمز برای دکوراسیون محیط جسور باشید. ابتدا از یک فضای کوچک شروع کنید تا متوجه تاثیر خارق العاده آن بشوید. قطعا پشیمان نخواهید شد.
رنگ قرمز در طراحی دکوراسیون داخلی نشیمن و پذیرایی
رنگ قرمز همواره رنگی فوق العاده برای رنگ پاشیدن به فضای پذیرایی است. رنگ قرمز را به شکلهای مختلفی میتوانید در طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی یا نشیمن به کار ببرید. به طور مثال یک دیوار قرمز در ورودی خانه تجمل و جسور بودن صاحبان خانه را به ببینده نشان میدهد. دیوار قرمز در اطراف شومینه نیز، حتی اگر روشن نباشد گرما و صمیمیت را به محیط القا میکند. یکی از مهم ترین نکات در استفاده از رنگ قرمز در نشیمن این است که افراط نکنید و تخصصی عمل کنید.
رنگ قرمز را به صورت متمرکز و عمده در یک قسمت از منزل جمع نکنید زیرا خسته کننده خواهد بود و باعث میشود چشم ببینده اذیت شود. پراکنده و در هرگوشه از پذیرایی قسمتی از قرمز را به کار ببرید. به طور مثال اگر دوست دارید مبلمان قرمز در منزل داشته باشید تنها یکی از آنها را در رنگ قرمز سفارش دهید.
از طیف گسترده رنگ قرمز بهره ببرید و فقط به یک رنگ آن اکتفا نکنید. ترکیب فرش قرمز تیره در کنار اکسسوری یاقوتی بسیار چشم نواز خواهد بود.
رنگ قرمز در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه
اگر از آشپزخانههای سفید یا خاکستری خسته شدید، وقت آن رسیده است که به پرکاربردترین قسمت خانه خود رنگ و بوی تازهای ببخشید. اینکار را میتوانید با رنگ قرمز شروع کنید. روشهایی برای به کار بردن هوشمندانه رنگ قرمز در آشپزخانه وجود دارد:
۱. یک جزیره قرمز روشن در وسط آشپزخانه، محیط را به یک فضای پرانرژی تبدیل میکند.
۲. رنگ قرمز را میتوانید در کابینتهای پایین آشپزخانه به کار ببرید.
۳. محشرترین ترکیب برای آشپزخانه، ترکیب رنگهای قرمز، سفید و مشکی است. آن را امتحان کنید. برای اینکار میتوانید تمام آشپزخانه را در تم سفید و مشکی نگهدارید و سپس به کمک تنها دو صندلی قرمز با فضا هارمونی فوق العادهای ایجاد کنید.
۴. شما میتوانید رنگ قرمز را در آشپزخانه تنها به وسیله ظروف قرمز خیره کننده به محیط اضافه کنید.
۵. ترکیب کابینتهای قرمز تیره با خاکستری تیره در آشپزخانه، سبک جدید و دلفریبی را برای شما به ارمغان میآورد.
رنگ قرمز در طراحی دکوراسیون داخلی اتاقخواب
افراط در استفاده از رنگ قرمز برای اتاقخواب پیشنهاد نمیشود زیرا همانطور که گفته شد قرمز تعداد تنفس و ضربان قلب شما را افزایش میدهد درحالیکه اتاقخواب محلی برای استراحت، آرامش و خواب است. عموما از رنگ قرمز در اتاقخواب برای مناطق وسیع استفاده نمیشود اما برای برجسته سازی و ایجاد عنصر عشق و تجمل از طریق به کار بردن اکسسوری، ملحفه و لوازم جانبی استفاده میشود. درصورتی که تمایل داشتید از رنگ قرمز در اتاقخواب استفاده کنید، برای متعادل کردن فضا رنگهای خنثی مانند سفید، طوسی، بژ و… را در کنار آن به کار ببرید تا محیط ایدهآل و جذابی ایجاد شود.