اگر کاغذ دیواری انتخاب شما برای پوشش دیوارهای منزل مسکونی و یا ساختمان اداری و تجاری است، قطعا پس از این که طرح و رنگ کاغذ دیواری را مشخص کردید، هنگام خرید کاغذ دیواری در فروشگاه با این سوال مواجه خواهید شد که چند عدد رول کاغذ دیواری نیاز دارید؟ برای محاسبه رول کاغذ دیواری مورد نیاز روشهای دقیقی وجود دارد که در ادامه مقاله به آن ها میپردازیم.
برای این محاسبه ابتدا باید مراحلی چون اندازه گیری متراژ اتاق و توجه به عرض رول کاغذ دیواری و طول آن را مدنظر داشته باشید. سپس به راحتی با کمک چند فرمول تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز مشخص میشود.
نحوه محاسبه متراژ کاغذ دیواری مورد نیاز یک اتاق
زمانی که از انتخاب کاغذ دیواری برای دیوارهای اتاق مطمئن شدید، باید در اولین مرحله برای محاسبه رول کاغذ دیواری مورد نیاز، متراژ صحیح و دقیقی از محیط مورد نظرتان به دست آورید. برای این کار ابتدا ارتفاع دیوارهایی را که میخواهید روی آن ها کاغذ دیواری نصب کنید اندازه بگیرید. دقت کنید درصورتی که ارتفاع همه دیوارها یکسان است نیازی به دوباره کاری نیست و تنها ارتفاع یکی از دیوارها را متر کنید و بقیه را نیز همان مقدار در نظر بگیرید. عموما ارتفاع دیوارها از ۲ متر و ۴۰ سانتی متر تا سه متر متغیر است.
پس از مشخص شدن ارتفاع دیوارها، عرض هریک از دیوارها را جداگانه اندازه بگیرید. پس از اندازه گیری همه این موارد، در آخر مساحت هر دیوار را حساب کنید و همه مساحتها را باهم جمع کنید. اکنون متراژ مورد نیاز کاغذ دیواری را به دست آوردهاید.
دقت داشته باشید که اگر یک یا چند تا از دیوارها دارای پنجره هستند باید عرض و طول هر یک از پنجرهها را اندازه بگیرید و از متراژ کل کم کنید.
نحوه محاسبه تعداد رول کاغذ دیواری
برای این که بتوانید تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز یک محیط را محاسبه کنید پس از اندازه گیری متراژ اتاق باید از فروشنده درباره عرض رول کاغذ دیواری سوال کنید. رولهای کاغذ دیواری دارای عرضها و طولهای مختلف هستند به همین دلیل تعداد رول مورد نیاز از هرکدام از آنها متفاوت خواهد بود.
عرضها و طولهای معمول کاغذ دیواری:
- عرض ۵۳ سانتی متر و طول ۱۰ متر
- عرض ۷۰ سانتی متر و طول ۱۰ متر
- عرض ۱۰۰ سانتی متر و طول ۱۰ متر
- عرض ۱۰۶ سانتی متر و طول ۱۵ متر
روشهای مختلفی برای محاسبه رول کاغذ دیواری مورد نیاز وجود دارد که ما در زیر یکی از بهترین و آسان ترین آنها را به شما آموزش دهیم.
در مرحله اول ارتفاع دیوار را بر طول رول کاغذ دیواری تقسیم کنید تا بفهمید هر رول آن چند ردیف کاغذ دیواری میشود. به طور مثال اگر ارتفاع دیوار را ۲ مترو ۵۰ سانتی متر درنظر بگیریم و طول رول کاغذ دیواری ۱۰ متر باشد، هر رول کاغذ دیواری ۴ ردیف خواهد شد.
در مرحله بعد تعداد ردیفهای هر رول کاغذ دیواری را در عرض کاغذ دیواری ضرب کنید تا مشخص شود هر رول کاغذ دیواری چند مترمربع را پوشش میدهد. باتوجه به مثال ذکر شده اگر ۴ ردیف کاغذ دیواری را در عرض ۷۰ سانتی متر ضرب کنید، متوجه میشوید هر رول کاغذ دیواری با عرض ۷۰ سانتی متر و طول ۱۰ متر، ۲ متر و ۸۰ سانتی متر را پوشش میدهد.
در نهایت طول کلی همه دیوارها را که قبلا محاسبه کردید تقسیم بر عدد به دست آمده ۲ متر و ۸۰ سانتی متر کنید تا تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز مشخص شود. به طور مثال باتوجه به نمونه فوق، اگر یکی از دیوارها ۷ متر طول داشته باشید، به حدودا ۳ رول کاغذ دیواری با عرض ۷۰ سانتی متر و طول ۱۰ متر نیاز دارید.
در هرکدام از این مراحل هرگاه عدد رندی به دست نیامد بهتر است آن را به عدد صحیح بالاتر گرد کنید.
اگر کاغذ دیواری طرحدار انتخاب میکنید، همواره تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز را مقداری بیشتر از عدد به دست آمده در نظر بگیرید؛ زیرا هنگام نصب ممکن است برای هماهنگ شدن ردیفهای کاغذ دیواری کنارهم نیاز باشد مقداری از کاغذ دیواری دور انداخته شود.
همانطور که در همه این مراحل مشاهده کردید اندازه گیری صحیح متراژ دیوارها بسیار مهم است که با دقت کامل انجام شود.
محاسبه قیمت رول کاغذ دیواری
پس از اینکه نحوه محاسبه تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز یک اتاق را متوجه شدید و تعداد رول لازم را حساب کردید باید قیمت هر رول کاغذ دیواری مورد نظر را از فروشنده بپرسید تا بدانید برای کاغذ دیواری کردن دیوارها به چه مقدار بودجه نیاز دارید.
همانطور که گفته شد رولهای کاغذ دیواری دارای طولها و عرضهای متفاوت هستند به همین علت بر اساس قیمت هر رول کاغذ دیواری گران یا ارزان بودن کاغذ دیواری را متوجه نمیشوید. برای مقایسه قیمت کاغذ دیواریها باید قیمت هر متر مربع کاغذ دیواری را بدانید. برای اینکار باید قیمت هر رول کاغذ دیواری را بر مساحت کل آن تقسیم کنید تا قیمت هر مترمربع آن به دست آید.
برای دست آوردن مساحت هر رول کاغذ دیواری تنها کافی است طول کاغذ دیواری را در عرض آن ضرب کنید. به طور مثال مساحت کاغذ دیواری با عرض ۷۰ سانتی متر و طول ۱۰ متر، ۷ مترمربع است. اگر قیمت هر رول آن ۲۱۰ هزار تومان باشد، قیمت هر متربع آن ۳۰ هزارتومان خواهد بود.
با توجه به این که رولهای کاغذ دیواری در عرضها و طولهای متنوع تولید میشوند؛ حتی اگر جنس، طرح و سایر فاکتورهای مرتبط با قیمت کاغذ دیواری هم یکسان باشد باز هم قیمت نهایی رولهای کاغذ دیواری متفاوت خواهد شد.
به صورت کلی رول کاغذ دیواری با عرض ۱۰۶ سانتی و طول ۱۵ متر مقرون به صرفهتر است؛ زیرا سطح وسیع تری را با هزینه کمتری پوشش میدهد.
هنگام برآورد کردن هزینهها، حق الزحمه نصاب را هم باید در نظر بگیرید. یک نصاب ماهر کاغذ دیواری برای هر رول کاغذ دیواری بسته به میزان مهارت، جنس کاغذ دیواری و نوع آن بین ۲۰ الی ۴۰ هزارتومان دریافت میکند.