آیا می دانید تفاوت دیوار کوب و دیوار پوش چیست؟ در طراحی دکوراسیون داخلی دیوارها یکی از مهم ترین بخش ها هستند که زیبایی آن ها می تواند جلوه خاص و مدرنی به محیط ببخشد. به عبارتی می توان گفت دیوار کوب ها سریع ترین و مقرون به صرفه ترین روش پوشش عیوب دیوارها وزیبایی بخشیدن به آن ها می باشند که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و دارای طرح و رنگ های متنوعی هستند.
تفاوت های دیوارکوب و دیوار پوش
دیوارکوب ها و دیوار پوش ها در واقع یکی هستند و تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. به عبارتی تفاوت دیوار کوب و دیوار پوش را می توان در محیطی که مورد استفاده قرار می گیرند دانست. از دیوار کوب ها معمولا در فضای منزل استفاده می کنند این در حالی است که دیوار پوش ها بیشتر مناسب فضای پرتردد و اماکنی مانند فروشگاه، رستوران، ادارات و … می باشند و استفاده از آن ها بر روی دیوارهای منازل می تواند فضای سرد و بی روحی ایجاد نماید. در واقع این دیوار پوش ها فضایی شیک و رسمی ایجاد می کنند که با گران ترین کاغذ های دیواری نیز نمی توان چنین رسمت و زیبایی به محیط بخشید.
انواع دیوار کوب
دیوار کوب ها از تنوع خوبی برخوردار هستند و از جمله انواع دیوار کوب می توان به موارد زیر اشاره نمود.
دیوار کوب MDF
این دیوار کوب ها معمولا دارای عرضی بین ۲۰ تا ۲۵ ، طولی حدود ۲.۸۰ مترو ضخامتی برابر با ۸ میلیمتر هستند. با توجه به اینکه در ساخت آن ها از چوب MDF استفاده شده و لایه بیرونی آن ها پی وی سی می باشد فاقد قابلیت شستشو هستند و بهتر است به منظور نظافت آن ها از دستمال نمدار استفاده نمود.
دیوار کوب PVC
دیوارکوب های Pvc دارای دو نوع روکشدار و چاپی هستند و به دلیل توخالی بودن دارای وزن کمتری نسبت به سایر دیوارکوب ها می باشند. این دیوار کوب ها دارای عرض ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر، طول۳ یا ۶ متر و همچنین ضخامت ۸ میلیمتر هستند و معمولا به صورت شاخه های ۶ متری برای پوشش سقف و فضاهایی که ارتفاع زیادی دارند مورد استفاده قرار می گیرند. از معایب دیوارکوب پی وی سی می توان به نداشتن مقاومت کافی در برابر ضربه و یا برخورد با جسم سخت یا تیز به علت تو خالی بودن اشاره نمود. به طور کلی می توان گفت این دیوار پوش ها مقاومت بالایی ندارند و ضعیف هستند به طوری که پس از مدتی ممکن است حتی بدون آنکه ضربه ای به آن ها وارد شود آسیب ببیند و نیاز به تعویض داشته باشند.
دیوارکوب چوبی
دیوار کوب های چوبی نوع دیگری از دیوار کوب ها هستند و مهم ترین مزیت آن ها قابلیت شستشو به صورت صد در صد می باشد. البته توجه داشته باشید که در فضاهایی مانند حمام و دستشویی به منظور رعایت موارد بهداشتی و استفاده از مواد شیمیایی بهتر است از مصرف دیوار کوب ها اجتناب گردد وکاشی یا سرامیک به کار برده شود. نصب دیوار کوب ها به طور افقی و عمودی امکان پذیر است اما برای آنکه جلوه بیشتری داشته باشد و سقف را بلند تر نشان دهد بهتر است به صورت عمودی نصب شوند.
مزایای دیوار پوش ها
از شاخص ترین مزایای دیوار کوب ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- سبک همراه با طول عمر بالا
- غیر قابل اشتعال
- عایق حرارت، برودت و صوت
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- مقاومت در مقابل اشعه خورشید
- مقاومت در مقابل ضربه و فشار
- قابلیت نصب بر روی تمامی سطوح
- امکان نصب و قابلیت شستشو
- مقاوم در برابر نفوذ حشرات
کاردبرد دیوار پوش ها
دیوار پوش ها با توجه به جنس و ویژگی هایی که دارند و نیز شرایط آب و هوایی محیط مورد استفاده کاربردهای مختلفی دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
در فضاهای بزرگ و پر تردد مانند هتل ها، رستوران ها و ..از دیوار پوش های پی وی سی که کیفیت بالایی دارند و از مقاومت خوبی در برابر حرارت برخوردار هستند استفاده می شود. در واقع این دیوار پوش ها در اثر حریق و آتش سوزی شعله ور نخواهند شد و ذوب می شوند.
در محیط های نم دار و مرطوب هرگز از دیوارکوب های MDF استفاده نمی شود و معمولا دیوارکوب های PVC را برای این مکان ها انتخاب می کنند.
در محیط های ادارای به دلیل آنکه نیاز است که محیطی شیک و رسمی ایجاد شود از دیوارپوش های MDF استفاده می کنند.
در مکان هایی که نیاز به عایق صدا و سرما می باشد از دیوارکوب های MDF استفاده می شود، زیرا این نوع از دیوار کوب ها عایق های بسیار خوبی هستند و از عبور سرما و صوت جلوگیری می کنند.
بنابراین دیوارکوب ها و دیوارپوش ها همگی از یک نوع هستند و فقط با توجه به نوع محیط و نیاز باید بهترین گزینه را از میان آن ها انتخاب نمود.