کاغذ دیواری نوعی متریال است که به عنوان پوشش دیوار ها از آن استفاده می کنند. این محصول یکی از پرکاربردترین محصولات در طراحی دکوراسیون داخلی است که به دلیل اینکه تنوع در طرح و رنگ دارد به راحتی می توان مطابق با سبک مورد نظر آن را انتخاب کرد. یکی دیگر از دلایلی که این محصول پرطرفدار است این است که به راحتی نصب می شود. ما در این مطلب می خواهیم شما را با انواع کاغذ دیواری آشنا کنیم تا با آگاهی کامل آن را برای زیباتر شدن دکوراسیون منزلتان انتخاب نمایید با ما همراه باشید و این مطالب مفید را مطالعه نمایید.
تاریخچه کاغذ دیواری
کاغذ که برای اولین بار پدید آمد به ۴۰۰۰ سال قبل بر می گردد که توسط پاپیروس مصری ساخته شد اما نخستین کاغذ دیواری در چین تولید شد که در سال ۱۰۵ بعد از میلاد فردی در چین کاغذ را از ضایعات پارچه به صورت مدرن تولید کرد و سپس در قرن ۸ ام کارگران چینی به اسارت عرب ها در آمدند و مجبور شدند به آنان نیز روش ساخت کاغذ را بیاموزند که این حرفه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا کرد و عرب ها توانستند کاغذهای با کیفیت تری نیز تولید نمایند. در قرن ۱۲ ام نیز در اروپا گسترش یافت. همان طور که می گویند گراور ساز مخترع کاغذ دیواری می باشد که در سال ۱۶۷۵ توانست بلوک هایی را طراحی کند که در کنار هم می توانستند الگو هایی را تکرار کنند و کاغذ دیواری ساده که امروزه بسیار رایج است را تولید نماید. در قرن ۱۸ ام نیز کاغذ دیواری در انگلستان طرفداران زیادی پیدا کرد و سپس در سال ۱۷۳۹ به آمریکا رسید و امروزه نیز در سراسر جهان از این محصول به عنوان پوشش دیوار ها استفاده می کنند.
انواع مدل های کاغذ دیواری
کاغذ دیواری ها انواع مختلفی دارند که هر فردی می تواند با توجه به سلیقه و نوع دکوراسیونی که دارد آن را به عنوان پوشش دیوار ها و سقف ها انتخاب نماید. ما در این مطلب به برخی از انواع کاغذ دیواری ها اشاره خواهیم کرد.
- کاغذ دیواری ساده
- کاغذ دیواری وینیل
- کاغذ دیواری برجسته
- کاغذ دیواری سه بعدی
- کاغذ دیواری وینیل پارچه ای
- کاغذ دیواری فویلی
- کاغذ دیواری لاینر
مزایای کاغذ دیواری
در زمان های قدیم برای پوشش دیوارها از رنگ استفاده می کردند که دردسر های زیادی داشت اما امروزه برای پوشش دیوار ها و زیبایی دکوراسیون از کاغذ دیواری استفاده می کنند که مزیت های زیادی دارد. ما نیز در این مطلب به برخی مزیت های کاغذ دیواری نسبت به رنگ اشاره خواهیم کرد تا شما بهتر بتوانید آن را انتخاب کنید.
- طرح و مدل های مختلفی دارند.
- قابل شست و شو می باشند.
- ایرادهای دیوارها را پوشش می دهد.
- به راحتی و سریع نصب می شوند.
- مقاومت بالایی دارند.
- مقرون به صرفه هستند.
- در هنگام نصب فاقد بو هستند.
معایب کاغذ دیواری
کاغذ دیواری ها علاوه بر این که مزایای زیادی دارند دارای معایب نیز می باشند که یکی از مهم ترین معایب آن ها نسبت به رنگ این است که در برابر ضربه و خراش مقاوم نیستند و به راحتی نمی توان آن ها ترمیم کرد و اگر کاغذ دیواری آسیبی ببیند مجبور هستید که کل آن قسمت را عوض کنید.
چگونه کاغذ دیواری را نصب کنیم؟
قبل از نصب کاغذ دیواری بهتر است که دیوار را زیرسازی کنید. زیر سازی دیوار به این صورت است که باید خرابی ها و سوراخ های دیوار برطرف شود و یک دیوار صاف و بدون برجستگی ایجاد شود. برای نصب به وسایلی مانند رول کاغذ دیواری، تیغ موکت بری، کاردک پلاستیکی، چسب چوب، چسب مخصوص کاغذ دیواری، قلمو نیاز است.
برای نصب کاغذ دیواری باید چسب چوب را رقیق کنید و با قلمو روی دیوار بزنید تا هر گونه غبار از روی دیوار برطرف شود. اگر دیواری که می خواهید کاغذ دیواری بچسبانید گچی باشد باید روی دیوار گچی روغن الیف بزنید اما اگر دیوار سنگی باشد بهتر است بتونه کاری نمایید. بعد از همه این مراحل برای اینکه بخواهید کاغذ دیواری را روی دیوار بچسبانید باید کاغذ ها را با دقت برش بزنید تا طرح ها و گل های مورد نظر روی هم منطبق باشند. اکنون نوبت به چسباندن کاغذ ها روی دیوار می رسد که باید چسب مخصوص کاغذ دیواری را با آب خوب حل کنید و سپس بر روی دیوار بزنید باید چسب را آنقدر هم بزنید تا گلوله گلوله نشود و بعد از این کار کاغذ دیواری را از بالا به پایین نصب کنید و بعد از آن با کاردک پلاستیکی روی آن به آرامی بکشید تا به خوبی روی دیوار بچسبد. اکنون می توانید قسمت های اضافی را برش بزنید تا نتیجه کارتان زیباتر شود. توصیه می شود اگر فکر می کنید نصب کاغذ دیواری را نمی توانید به خوبی انجام دهید باید آن را به دست یک نصاب حرفه ای بسپارید.