پوشش های کف, کفپوش و پارکت

انواع مدل‌های کفپوش مناسب هر فضا

انواع مدل کفپوش سطح وسیعی از طراحی دکوراسیون خانه و منزل شما را شامل می‌شود به همین دلیل بسیار مهم است که با آگاهی کامل کفپوش مناسب را برای خانه انتخاب کنید. کلیه فضاهای پذیرایی، نشیمن، آشپزخانه، اتاق‌ها و سرویس‌های بهداشتی با کفپوش مناسب محیط باید پوشانده شوند.

درگذشته خبری از کفپوش‌های متنوع نبود و در بهترین حالت کف منازل با سرامیک‌ پوشانده می‌شد اما امروزه کفپوش‌ها در انواع جنس‌ها، رنگ‌ها و طرح‌های متنوع در بازار موجود هستند. افراد می‌توانند باتوجه به سلیقه و بودجه‌ای که برای کفپوش منزل مسکونی مدنظر دارند کفپوش مناسب محیط خانه‌شان را تهیه کنند.

انواع مدل های کفپوش منزل مسکونی عبارت است از:

  1. کفپوش پارکت چوبی
  2. کفپوش پارکت لمینت
  3. کفپوش پی وی سی
  4. کفپوش سرامیکی
  5. کفپوش سنگ (گران‌ترین کفپوش موجود در بازار)
  6. کفپوش بامبو
  7. کفپوش گرانول
  8. و…

رایج ترین کفپوش‌های منزل مسکونی

متداول ترین و پرکاربردترین کفپوش‌هایی که برای خانه و منزل مسکونی استفاده می‌شوند عبارتند از:

  1. پارکت چوبی: این نوع کفپوش به صورت طبیعی از چوب درختانی مانند افرا، گردو، بلوط و… تهیه شده است در نتیجه بسیار مورد پسند افرادی که به طبیعت و محیط زیست علاقه‌مند هستند، می‌باشد. باتوجه به اینکه طبیعی است نگهداری از آن کمی سخت است و طول عمر مفید آن نسبت به سایر کفپوش‌ها کم‌تر است.
  2. پارکت لمینت: امروزه پارکت لمینت یکی از محبوب‌ترین کفپوش‌های موجود در بازار به شمار می‌رود. این نوع کفپوش را می‌توان نمونه اصلاح شده و مقرون به صرفه پارکت‌ چوبی دانست. پارکت لمینت دارای طرح‌ و رنگ‌های متنوع‌تری نسبت به پارکت چوبی است و نگهداری از آن راحت‌تر است.
  3. کفپوش پی وی سی: همانطور که از نام آن پیداست کفپوش‌های پی وی سی یا وینیل از پلاستیک فشرده تهیه شده‌اند. هزینه خرید و نصب کفپوش پی وی سی بسیار پایین است. بعضی از انواع کفپوش‌های پی وی سی بسیار منعطف هستند و به راحتی رول می‌شوند به همین دلیل به آن‌ها کفپوش رولی نیز گفته می‌شود. نسبت به رطوبت و گرما مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.
  4. کفپوش سرامیکی: یکی از رایج‌ ترین کفپوش های مورد استفاده در منازل مسکونی است. شستشوی فوق‌ العاده راحت دارند. بودجه مورد نیاز برای تهیه کفپوش سرامیکی پایین است. نصب آن بسیار سخت است به همین دلیل نصب کفپوش سرامیکی باید توسط یک فرد متخصص در این زمینه صورت بگیرد. در انواع طرح ها و ابعاد در بازار موجود هستند. مانند اکثر کفپوش ها در انواع مات و براق تولید می شوند.

فاکتورهای تاثیرگذار بر انتخاب نوع کفپوش قسمت‌های مختلف منزل

اگر بخواهیم به صورت جزئی و دقیق همه چیز درمورد کفپوش را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که کفپوش مناسب یک محیط کاری پر رفت‌ وآمد قطعا برای فضایی هم‌چون منزل مسکونی که محیطی برای استراحت است، کاربردی نیست.

در زیر به فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب کفپوش منزل مسکونی اشاره می‌شود:

یکی از مهم‌ترین مواردی که در هنگام انتخاب کفپوش باید در نظر داشته باشیم کاربری محیط است. همانطور که گفته شد کفپوش نصب شده در یک محیط اداری و یا فروشگاه نمی‌تواند مناسب منزل باشد.

قسمت‌های مختلف خانه نیز نیاز به کفپوش‌های متنوع با جنس، رنگ و طرح مختلف دارند. به طور مثال آشپزخانه بیش‌تر از هرمکان دیگری در منزل در معرض آب، چربی و آلودگی قرار دارد به همین دلیل باید کفپوش آن، ضدآب باشد و به راحتی تمیز شود در نتیجه مناسب‌ ترین کفپوش برای آشپزخانه سرامیک می‌باشد. هنگام خرید سرامیک برای کف آشپزخانه به مواردی چون درجه کیفیت، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب سرامیک توجه ویژه داشته باشید.

کفپوش اتاق کودک علاوه بر این که باید ضد خش باشد تا به سرعت در اثر ضربه‌ ها و آسیب‌های وارد شده توسط کودک، ظاهر جذاب و درخشان اولیه‌اش را از دست ندهد، نباید لغزنده هم باشد تا ایمنی کودک به خطر نیفتد. برای اتاق کودک کفپوش گرانولی (کفپوش مخصوص کودک) می‌تواند به کار برده شود.

پس از اطمینان از دوام و جنس کفپوش، نوع زیرسازی را هم باید درنظر بگیرید. به طور مثال برای نصب پارکت لمینت و پی وی سی، ابتدا باید زیر کفپوش همسطح شود، سپس به خوبی نظافت شود و در نهایت نصب گردد.

هزینه خرید، نصب، نگهداری و تعویض نیز از جمله فاکتور تاثیرگذار در انتخاب نوع کفپوش به شمار می‌ روند.

به طور کلی توجه به سلیقه و روحیات صاحبان خانه و نوع طراحی دکوراسیون داخلی مهم‌ترین فاکتور در انتخاب کفپوش برای منزل محسوب می‌شود.

بهترین کفپوش برای خانه و منزل مسکونی چیست؟

اگرچه که هر یک از انواع کفپوش‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند اما بهترین کفپوش برای خانه و منزل مسکونی کفپوشی است که دارای ویژگی‌های زیر باشد:

بهترین کفپوش برای خانه و منزل مسکونی از نظر رنگ، کفپوشی است که تیره نباشد و حس شادابی و نشاط را به خانه القا کند. البته اگر متراژ نشیمن، پذیرایی و یا آشپزخانه شما به اندازه‌ای است که رنگ تیره کفپوش محیط را دلگیر نمی‌کند با جسارت می‌توانید از کفپوش های با رنگ تیره استفاده کنید. در طراحی دکوراسیون مدرن عموما کفپوش رنگ روشن به کار برده می‌شود درحالی که در طراحی دکوراسیون کلاسیک معمولا از کفپوش‌های تیره، سنگین، گران قیمت‌ و لوکس استفاده می‌شود.

طرح کفپوش مطابق با سلیقه افراد می‌تواند متفاوت باشد. در بیش‌تر موارد کفپوش‌ های با طرح ساده و یا کفپوش‌‌های با طرح چوب، مناسب ترین و محبوب‌ترین کفپوش برای خانه و منزل مسکونی محسوب می‌شوند. این طرح کفپوش‌ها بسیار زیبا، جذاب و چشم نواز به نظر می‌رسند و با انواع مدل های مبلمان، کاغذ دیواری و… هماهنگ می شوند.

از لحاظ جنس و کیفیت کفپوشی برای محیط منزل مسکونی مناسب است که دارای استانداردهای کافی باشد:

  1. مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت داشته باشد.
  2. شستشو و تمیز کردن آن به آسانی صورت بگیرد.
  3. در برابر آتش و حریق مقاوم باشد.
  4. قابلیت نصب آسان و سریع داشته باشد و همچنین قابل تعویض باشد.

درپایان به این نکته توجه داشته باشید که امروزه پارکت لمینت‌ها با دارا بودن ویژگی‌های بسیار و استانداردهای کافی، بهترین کفپوش برای خانه و منزل محسوب می‌ شوند. پارکت لمینت در رنگ‌ها و طرح‌ها بسیار متنوع تولید می‌شود. نصب راحت و کم‌هزینه دارد و روی هر سطح صاف و سیقلی به راحتی قابل نصب است. در برابر رطوبت و آب مقاومت بالا دارد. انواع استاندارد آن، ضدحریق می‌ باشد. درصورتی که یکی یا چندتا از آن‌ها نیاز به تعمیر پیدا کند به راحتی قابل تعویض هستند. بهترین نوع پارکت لمینت‌ها ساخت کشور آلمان هستند. البته امروزه نمونه های با کیفیت ایرانی پارکت لمینت با قیمت پایین تر در حال تولید و عرضه به بازار هستند‌.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید