پوشش های کف, کفپوش و پارکت

پارکت چوبی چیست و استفاده از پارکت چوبی چه مزایا و معایبی دارد؟

پارکت چوبی نوعی پوشش کف از جنس چوب طبیعی می باشد که به صورت پوششی بسیار زیبا و شیک در قسمت کف منزل یا محل کار نصب می شود. این نوع پارکت با گرما خاصی که دارد به خانه شما جلوه بی نظیر و چشم نوازی خواهد بخشید. کفپوش چوبی به دلیل سازگاری با طبیعت نسبت به نوع پلاستیکی آن ارجحیت بیشتری در بین متقاضیان پیدا کرده است. اگر می خواهید که نما داخلی منزل خود را به شیوه ایی خاص و متفاوت تزیین نمایید حتما از چوب طبیعی برای پارکت کف استفاده کنید. در ادامه متوجه می شوید که پارکت چوبی چیست.

پارکت های چوبی بنا بر جنس چوب به کار رفته در ساخت آن ها با هم متفاوت می باشند. از انواع چوب ها می توان به : بلوط قرمز، بلوط سفید، چری، پارکت چوب سفید یا (اش)، و پارکت چوب گردو اشاره نمود.

پارکت چوبی برای چه مکان هایی مناسب است؟

پارکت چوبی برای پوشش کف اتاق و نمای داخلی منزل، محل کار، محوطه راهرو، داخل سالن های ورزشی و اتاق سونا خشک می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. عمر طولانی و دوام بسیار بالای پارکت ها که گاها به بیش از ۵۰ سال نیز می رسد، موجب شده تا در بین مردم و متقاضیان محبوبیت فراوانی را بدست بیاورد.

از آنجا که مقاومت چوب بسیار بالاست براحتی می شود در تزیین مکان های پر رفت وآمد همچون کافه ها، کتابخانه و گالری ها نیز بهره گرفت. چون رنگ چوب به شما حس در دامان طبیعت بودن را القا می کند، هرگز دچار یکنواختی و دلزدگی از فضا نخواهید شد.

مزایا و معایب استفاده از پارکت چوبی

از آنجا که چوب ماده ایی محکم و با استقامت بالاست و برای نظافت نیازی به سابیدن و صیقل دادن ندارد، برای ساختمان سازی و طراحی نماهای داخلی و خارجی بناها بسیار مورد توجه و استفاده قرار می گیرد. فرسایش و فرسودگی بافت پارکت چوبی به ندرت اتفاق می افتد اما اگر قسمتی از کفپوش نیاز به ترمیم داشته باشد، بدون آسیب زدن به باقی قسمت ها و یا بدنما شدن پوشش، به راحتی قابل تعویض و تعمیر خواهد بود.

برای نظافت پارکت تنها یک دستمال مرطوب کفایت می کند ولی در صورت ایجاد لکه می توانید از جرمگیرهای مخصوص چوب بهره بگیرید. نکته قابل توجه دیگر عدم ایجاد قارچ و کپک بر بافت پارکت است و در برابر حرارت شومینه و یا ته سیگار و اشعه خورشید نیز مقاومت خوبی داشته و به سادگی دچار پوسیدگی نمی شود.

در کنار تمامی مزایا و حسنات پارکت چوبی بد نیست در

مورد برخی معایب و یا شیوه های خاص مراقبت، نیز آگاهی بدست آورید. از آنجا که چوب نیز مانند خیلی از عوامل و مواد طبیعی پویا و قابل تغییر بوده و ممکن است به مرور بافت چوبی ترک بخورد، بهتر است که هر دو ماه با روغن یا پولیش های مخصوص، کفپوش را چرب کنید. چنانچه از پارکت های تخصصی یا حرفه ایی استفاده کرده اید، سعی کنید از ویژگی های کلی و جزئی آن اطلاعات کسب نمایید، تا در نگهداری موفق تر باشید.

نصب پارکت چوبی

در ادامه سعی می کنیم نکات نصب پارکت را به خوبی برای شما توضیح دهیم. نصب پارکت چوبی کاری بسیار سهل و آسان است. خریداران نیز خود می توانند بدون کمک نصاب اقدام به چسباندن تکه های کفپوش کنند. برای اینکار کافیست زمین را با چسب پارکت به خوبی بپوشانید و تکه ها را با دقت در کنار هم چیده و در آخر سه مرحله سیلر بزنید. بعد از خشک شدن کامل چسب، دو مرحله پلی استر را روی پارکت می زنید تا سطح آن به صورت شفاف و براق در بیاید.

اگر می خواهید که سطح زیرین کفپوش کاملا سفت باشد و با راه رفتن بر سطح آن احساس خالی بودن نکنید، بهتر است قبل از چسباندن قطعات چوبی ابتدا یک لایه فوم سوپر سایلنت  بگذارید. قیمت پارکت ها هم بنا بر نوع چوب بکار رفته در ساختش نیز متفاوت می باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید