رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی
در نگاه اول شاید به نظر برسد که استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی جالب نیست و باعث دلگیری و عدم جذابیت در محیط میشود اما استفاده اصولی و بر اساس قاعده از رنگ مشکی در محیط بر زیبایی و شکوه فضا میافزاید. اکثر افراد نسبت به رنگهای تیره و تاریک گارد دارند اما این موضوع درمورد رنگ مشکی صدق نمیکند زیرا رنگ مشکی از جمله رنگهای شیک و با ابهت است که فضا را عمیق و درخشان نشان میدهد. به کار بردن رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی، نشان دهنده اقتدار و عظمت است.
رنگ مشکی تنها درصورتی که در مکان صحیح و به شیوه صحیح به کار برده شود باعث جذابیت میشود در نتیجه افرادی که از این رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده میکنند بسیار حرفهای هستند.
در عصر حاضر طراحی دکوراسیون داخلی با تغییرات بسیاری همراه بوده است. امروزه طراحی دکوراسیون پیشرفتهای بصری فراوانی داشته است به طوری که در گذشته تا حد امکان مشتریان تمایلی به استفاده از رنگهای تیره در محیط نداشتند اما اکنون ترجیح میدهند رنگهای تیره و خصوصا مشکی را حتی به مقدار بسیار کم در طراحی دکوراسیون به کار ببرند زیرا متوجه قدرت رنگ مشکی در زیبا نشان دادن فضا شده اند. رنگ مشکی با ایجاد تضاد بین قسمتهای مختلف محیط نقش، به سزایی در تقویت سایر رنگها ایفا میکند.
روانشناسی رنگ مشکی
رنگ مشکی باقدرت ترین و یکی از خالصتریت رنگهای موجود در طبیعت است. این رنگ اگرچه از رنگهای بسیار پرکاربرد در پوشش و ابزار و وسایل و.. است و در مکانهای متعددی از آن استفاده میشود اما به ندرت مورد علاقه افراد قرار میگیرد و اکثرا مشتریان به اجبار و تنها در صورت نیاز از این رنگ استفاده میکنند.
رنگ مشکی احساسات قوی و ناشناخته بسیاری مانند قدرت، ظرافت، ترس، تهدید و اسرار رمزآلود را به افراد منتقل میکند.
افراد علاقهمند به رنگ مشکی معمولا بسیار قدرت طلب و وابسته به نتیجه هستند. افراد با انتخاب رنگ مشکی سعی میکنند حس قدرت و جاه طلبی را به سایر افراد االقا کنند.
افرادی که رنگ مشکی را ترجیح میدهند به تنهایی بیشتر علاقه دارند و تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند. آنها بسیار مغرور و با اعتماد به نفس هستند.
سیاه رنگ افراد مرموز است.
جایگاه رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی محلهای اداری و تجاری
امروزه رنگهای تیره و به خصوص مشکی به فراوانی در دکوراسیون محیط های اداری و هلدینگهای بزرگ برای القای حس قدرت و غرور صاحبان مجتمع به مشتریان به کار برده میشود.
مشکی یک رنگ رسمی و اداری است به همین دلیل عموما در دفاتر کاری و مکانهای اداری از آن بسیار استفاده میشود. به طور مثال در اکثر ادارهها مبلمان مشکی تهیه میشود. قرار دادن اکسسوریهای مشکی در محیط های اداری علاوه بر اینکه حس اطمینان و عزت نفس را به مشتریان القا میکند، باعث چشم نوازی بیشتر فضا میشود.
باتوجه به اینکه رنگ مشکی از رنگهای مورد علاقه جوانان به شمار میرود؛ کسب و کارهایی که با جوانان سروکار دارند در صورت استفاده از رنگ مشکی در دکوراسیون فروشگاه خود، در جذب مشتری بسیار موفق عمل خواهند کرد.
رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی
برای استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی باید بسیار هوشمندانه و خلاق عمل کرد. در محیطی مانند پذیرایی رنگ مشکی نباید به عنوان رنگ غالب باشد زیرا تاثیر منفی بر جذابیت محیط میگذارد. تنها درصورتی از انتخاب رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون پذیرایی نفی می برید که از آن به مقدار کم استفاده کنید.
رنگ مشکی در هر نوع سبکی از دکوراسیون داخلی قابل استفاده است. برای پذیرایی ترکیب رنگ مشکی و طلایی بسیار مجلل و خیره کننده خواهد بود.
در طراحی دکوراسیون پذیرایی، تنها یک جزء اصلی که مرکز توجه پذیرایی است مانند مبلمان، کفپوش، پرده و یا دیوار پشت تلویزیون را مشکی انتخاب کنید و سایر وسایل را به رنگ روشن بخرید.
رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی اتاقخواب
در دکوراسیون داخلی اتاقخواب با رنگ مشکی بسیار میتوان مانور داد. کاربرد رنگ مشکی در فضای اتاقخواب محیط را اسپرت میکند. این رنگ در ترکیب با رنگ سفید و کمی سورمهای میتواند برای اتاق یک پسرجوان انتخاب مناسبی باشد و همچنین ترکیب آن با سفید و طلایی برای اتاق دختران نوجوان ایدهآل به نظر میرسد.
شاید فکر کنید احمقانه است اما برای یکبار رنگ مشکی را امتحان کنید تا متوجه شوید چه تاثیر فوق العادهای در جذابیت محیط میگذارد. یکی از دیوارهای اتاق را کاملا مشکی مات کنید، سپس قاب و اکسسوریهای جذاب و خارق العاده قرمز، نارنجی، لیمویی، سبز پاستیلی، آبی روشن و به خصوص سفید روی دیوار آویزان کنید و در نهایت نتیجه کارتان را مشاهده کنید تا به قدرت رنگ مشکی پی ببرید.
۷ نکته برای استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی
همانطور که گفته شد استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی دارای قاعده و قانونهای خاصی است و اگر بدون نظم از این رنگ در محیط استفاده شود نه تنها باعث ایجاد حس قدرت و جذابیت در فضا نمیشود بلکه حالت افسردگی و خفقان ایجاد میکند. با رعایت چند نکته در مورد استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی که در زیر به آن ها اشاره میشود از این اتفاقات جلوگیری کنید.
۱. هرگاه خواستید در یک محیط با رنگهای شاد و روشن، میزان توجه به چیزی را افزایش دهید؛ آن را مشکی براق انتخاب کنید.
۲. ترکیب رنگ مشکی با چوب و یا با فلز، ایده بکر و فوق العادهای برای محیط آشپزخانه خواهد بود.
۳. اگر میخواهید دیواری را با رنگ مشکی نقاشی کنید، پیشنهاد ما به شما مشکی مات است زیرا مشکلات و نقصهای دیوار را بهتر میپوشاند.
۴. رنگ مشکی به تنهایی محیط را خوف انگیز و ترسناک جلوه میدهید. همواره سعی کنید در استفاده از رنگ مشکی تعادل را رعایت کنید و زیاده روی نکنید.
۵. بهتر است هیچگاه سقف را مشکی نکنید. سقف سیاه باعث میشود ارتفاع اتاق کوتاه دیده شود.
۶. در محیطی که رنگ مشکی به فراوانی در آن استفاده شده است نورپردازی اصولی سیار حیاتی است. برای اینکه رنگ سیاه در فضا باعث دلگیری نشود باید نور کافی در فضا وجود داشته باشد در غیر اینصورت محیط تاریک به نظر میرسد. نور اتاقهای تاریک و مشکی توسط نورهای مصنوعی مانند آباژورها و لوسترها تامین میشود. یک پنجره بزرگ با پرده نازک میتواند به صورت طبیعی نور محیط را تامین کند.
۷. رنگ مشکی یک رنگ خنثی است و با هررنگی ترکیب منحصر به فردی میسازد. برای اینکه یک فضای غرورآمیز و لوکس بسازید مشکی را با رنگهای متالیک به کار ببرید. برای ایجاد لطافت و زیبایی در یک محیط میتوانید سیاه را با رنگهای پاستیلی به کار ببرید. بهترین کنتراست و یا به عبارتی تضاد میان اجزای محیط زمانی به وجود میآید که سفید و مشکی را با یک تعادل حساب شده در محل به کار ببرید.
سخن آخر
استفاده از رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی جذابیت جدید و متفاوتی به محیط میبخشد. درصورتی که رنگ مشکی در ترکیب با سایر رنگها کاملا حرفهای و هوشمندانه به کار برده شود زیبایی خیره کننده و فوق العادهای به محیط میبخشد.