دکوراسیون داخلی

کابینت چیست و انواع ان کدام است؟

کابینت چیست؟

یک سوال بسیار پرکاربرد و مهم برای شناخت کابینت ها است. اما بسیاری از افراد تنها شناخت نسبی از کابینت ها دارند که ما قصد داریم در این مقاله به این مورد بپردازیم.

این مقاله در یک نگاه!!

  • انواع طراحی کابینت آشپزخانه :
  • سه نکته طلایی برای ساخت کابیت چوبی!
  • شناخت و بررسی همه جانبه کابینت :
  • معرفی۶ تیپ اصلی کابینت

انواع طراحی کابینت آشپزخانه :

در مورد کابینت‌های آشپزخانه ، با توجه  به فضا می توان طرح های مختلف زیر را استفاده کرد:

U  شکل :

مثلث کار در آن دارای سه ضلع عمود بر هم است. و از یک ضلع آن می توان برای اپن کردن آشپزخانه استفاده کرد

L  شکل :

چیدمان در کنار دو دیوار مجاور صورت می گیرد . یکی ازویژیگی های این روش در این است که وسایل کار در یک سمت جمع می شوند و سمت دیگر برای مصارف دیگر ( مانند صرف غذا ) آزاد می ماند

خطی :

همه وسایل در یک راستا می گیرند مرتبط با هم هستند . در این شکل مثلث کار وجود ندارد . و معمولاً برای آشپزخانه های باریک استفاده می شود .

جزیره ای :

در این روش ، یکی از قسمت های سه نبش مثلث کار که معمولاً قسمت پخت است ، به صورت جزیره ای مستقل در وسط آشپزخانه قرار می گیرد.

مزیت این نوع چیدمان این است که فاصله بین مثلث کار نزدیک بوده و کارهای پخت و پز را سریع ترمی کند . دید بصری آشپزخانه نیزجذاب می شود .

شبه جزیره ای :

از یک طرف کاملاً باز و از طرفی دیگر به نحوی بسته است ؛ اطراف آن نیز بسته است .

موازی :

این روش پس از چیدمان خطی ، ساده ترین و اقتصادی ترین طرح است . آشپزخانه به صورت راهرو می باشد در نتیجه کابینت ها در دو طرف اجرا می شوند .

 سه نکته طلایی برای ساخت کابیت چوبی!

  • جنس بدنه باید با روکش ملامینه باشد .
  • لبه بدنه با نوار پوشیده شود .
  • بهتر است جنس بدنه از ام دی اف انتخاب شود .

شناخت و بررسی همه جانبه کابینت :

یکی از اجزای اصلی در کابینت صفحه ‌کابینت می باشد. صفحه ای که بر روی کابینت‌های زمینی قرار می گیرد می تواند از متریال های مختلف بر حسب بودجه ، سلیقه ، شرایط آب و هوایی ، اصول بهداشتی و ایمنی طراحی شود . اما توجه به بعضی ازنکات برای انواع کابینت جدید ضروری می باشد . بهتر است سطح صفحه از مواد نسوز و ضد آب استفاده شود و همین طور در برابر ضربه و خراش مقاومت لازم را داشته باشد .

نکته : سطوح دارای بافت و نقش ، لکه ها و آلودگی ها را در خود پنهان می کنند .

انواع متریال صفحه چیست؟!

  • ام دی اف
  • ام دی اف با روکش ملامینه
  • سنگ
  • نئوپان با روکش HPL
  • پلی وود با روکش HPL

بدنه‌ کابینت چیست:

ساخت بدنه با فلز ، کاربرد آن به علت معایبی که دارد کم شده و فقط از نظر هزینه مقرون به صرفه می باشد .

درب‌ کابینت :

ضخامت درب های انواع کابینت معمولاً ۱۶ میل می باشد . و همانطور که در قسمت بالا بیان شد می تواند از مواد و مصالح مختلف ساخته شود .

امروزه کابینت های فلزی تقریباً دیگر هیچ کاربردی برای آشپزخانه ندارند . اما هنوز از فلز برای ساخت بدنه کابینت‌استفاده می شود. این مسئله می تواند هزینه مورد نیاز را کاهش دهد . البته معمولاً بعد از مدتی نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند .

درب های انواع کابینت جدید ‌می توانند با روکش پی وی سی که دارای ۶ تیپ و تنوع رنگی بسیاری است ساخته شود . می توان از هایگلاس نیز استفاده کرد که به علت براق بودن از جذابیت خاصی برخوردار هستند.

معرفی۶ تیپ اصلی کابینت

در این قسمت به معرفی ۶ تیپ پر فروش و عالی کابینت می پردازیم.

یراق آلات ‌کابینت :

به لوازمی که از جنس فلز و یا پلاستیک بوده و برای ساخت‌ انواع کابینت جدید به کار می روند یراق آلات‌کابینت می گویند . مانند :

  • دستگیره
  • لولا
  • ریل کشو
  • پایه

کابینت‌‌های تمام چوب :

این کابینت‌ها به خانه های مدرن گرما می بخشند و در عین حال بسیار زیبا هستند .ولی از نظر قیمت و مدت زمان مورد نیاز برای ساخت و نصب بالا هستند .

کابینت‌های ام دی اف :

دارای تنوع طرح ورنگ بسیاری می باشند و به همین دلیل طرفداران زیادی را به خود اختصاص میدهد. در برابر رطوبت و حرارت مقاوم هستند و به همین دلیل گزینه مناسبی برای آشپزخانه می باشند .به آسانی تمیز می شوند .

کابینت‌های پی وی سی :

از ورق هایی بنام پی وی سی تشکیل شده است .از سختی زیاد درمقابل رطوبت برخوردار است و در مقابل صدا ، گرما و الکتریسیته عایق می باشد .نسبت به کابینت‌های چوبی و ام دی اف دارای وزن کمتری است .

بیشتر برای انواع کابینت‌ سرویس بهداشتی و سینک ظرفشویی استفاده می شود و برای دیگر قسمت ها بیشتر از ام دی اف با روکش پی وی سی استفاده می شود .پی وی سی قابل تجزیه نمی باشد ، از این لحاظ می تواند برای محیط زیست مضر باشد .

کابینت های وکیوم

کابینت‌های وکیوم اغلب برای سبک‌های کلاسیک و مجلل‌ استفاده می‌شود. چهارچوب این نوع کابینت معمولا از ام ‌دی‌ اف سفید ساخته می‌شود.

برای ساخت قسمت‌های قابل رویت این نوع کابینت، ام‌دی‌اف خام را توسط دستگاه CNC حکاکی کرده، سپس تحت مکش و خلا، روکش طرح‌ داری از جنس PVC را روی ام‌ دی ‌اف خامِ حکاک ‌شده می‌چسبانند. سمت دیگر یک لایه از جنس پی ‌وی ‌سی سفید است که از اباول پشت ام ‌دی ‌اف خام توسط کارخانه چسبانده شده است.

به دلیل پروسه ساخت این نوع کابینت از مدل‌های قبلی گران‌تر و البته مقاوم ‌تر هستند. از جمله ویژگی‌های کابینت کلاسیک وکیوم را می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • طرح‌های شلوغ
  • طراحی برجسته
  • پوشش وکیوم
  • کشو
  • محفظه‌ های زیاد
  • طرح بخشیدن به دستگیره‌ها و درب

اگر به دنبال طراحی آشپزخانه کلاسیک و انواع کابینت آشپزخانه ایرانی جدید هستید، این مدل کابینت برای شما مناسب است.

یکی از عیب های  کابینت وکیوم این است که در هنگام ساخت باید وکیوم شدن روکش بر روی تخته به درستی انجام شود، چرا که در طولانی مدت می‌تواند باعث جدا شدن روکش از روی تخته شود.

هم‌چنین این کایینت در برابر نور چندان مقاوم نبوده و بنابراین بهتر است برای آشپزخانه هایی که کابینت در معرض نورزیاد  قرار دارد استفاده نشود.

کابینت‌ فلزی

کابینت‌های کاملا فلزی در این عصر جدید قدیمی شده اند و استفاده نمی‌شوند و فقط آن دسته از کابینت‌های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند وازجنس استیل ساخته ‌شده‌اند، هنوز رواج دارند. گاهی هم اسکلت کابینت از فلز و درب‌های آن از ام‌دی‌اف ساخته می‌شود. تنها مزیت این کابینت‌ها ارزان بودن آن‌هاست.

کابینت‌های فلزی معمولا به مرور زمان رنگشان از بین میرود و نیاز به رنگ‌آمیزی مجددی دارند. همچنین زنگ‌زدگی آن‌ها در مواجهه با رطوبت و سروصدای زیاد هنگام باز و بسته کردن درب‌ها، از جمله مشکلات این کابینت‌ها است.

زمانی که کابینت شما رد اثر انگشت می افتد برای تمیز کردن آن باید از دستمال مرطوب یا اسپری‌های چندمنظوره و محلول‌های تمیزکننده سطوح فلزی استفاده کرد.

کلام اخر:

شما پس از خواندن این مقاله به شناخت بیشتر از کابینت دست یافتید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد از همراهی شما با سایت لوکس دکور بسیار سپاسگذاریم.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید