کاغذ دیواری

رنگ کاغذ دیواری چه تاثیری بر محیط خانه دارد؟

امروزه کاغذ دیواری در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار متداول شده است و در بازار انواع جنس، طرح و رنگ های زیادی عرضه می شود. طرح و رنگ کاغذ دیواری برای خانه تاثیر زیادی بر فضای داخلی دارد و می تواند محیط را کوچک یا بزرگ نشان دهد. برای انتخاب رنگ کاغذ دیواری باید بسیار توجه کرد چون رنگ ها تاثیر بسزایی در خلق و خوی افراد و روحیه ما دارد. چرا که انتخاب یک رنگ نامناسب می تواند باعث دل زدگی و عدم تعادل محیط و دکوراسیون باشد‌. همچنین باید بین رنگ کاغذ دیواری و رنگ مبلمان منازل تعادل بر قرار باشد. عدم تعادل بین رنگ آن ها باعث ایجاد بی نظمی محیط شده و خسته کننده به نظر می آید و حتی از جذابیت فضای منزل کم کاسته می شود.

شاید تاثیر یک رنگ در هر فردی اثر متفاوتی داشته باشد اما در کل دنیا تاثیر رنگ ها اثر یکسانی دارد. با انتخاب هوشمندانه رنگ می توانیم تاثیر آن را بر فضایی که کاغذ دیواری انجام می دهیم بشناسیم. رنگ ها به سه دسته رنگ های سرد، رنگ های خنثی و رنگ های گرم تقسیم می شوند. برای انتخاب کاغذ دیواری برای دکوراسیون باید به نکاتی توجه کرد که چه رنگی مناسب  چه فضایی است.

رنگ های سرد

موقعی که به یک عکسی که از منظره ای برفی گرفته شده یا تصویری از قطب نگاه می کنین احساس سردی به ما دست می دهد. رنگ های سرد نیز حس سردی به ما می دهد و انتخاب کاغذ دیواری با این طیف رنگ می تواند حس آرامش و آسودگی را به ما القا کند. رنگ هایی که در طیف رنگ های آبی هستند جز رنگ های سرد محسوب می شوند. از قبیل این رنگ ها می توان به رنگ های آبی، سرمه ای، بنفش و سبز اشاره کرد.

رنگ آبی

این رنگ باعث حس آرامش می شود چرا که نمودی از آبی آسمان و دریای بیکران است. رنگ آبی در محیط هایی که به تمرکز و آرامش نیاز است استفاده می شود. این رنگ برای محیط های آشپزخانه و غذاخوری توصیه نمی شود چون باعث می شود اشتها کاهش یابد. انتخاب کاغذ دیواری آبی برای اتاق خواب گزینه مناسب و به جایی محسوب می شود چرا که خواب آرامی را به همرا دارد‌.

رنگ بنفش

این رنگ را رنگ سلطنتی نیز می نامند. رنگ بنفش باعث حس غرور و ارزشمندی می شود و همچنین برای تجمل گرایی به کار می رود به خاطر همین در محیط های تجملاتی استفاده از کاغذ دیواری با طیف رنگ بنفش انتخاب مناسبی محسوب می شود.

رنگ سبز

رنگی که به وفور در طبیعت دیده می شود و حس زیبای بهار و طبیعت را القا می کند. رنگ کاغذ دیواری برای خانه با این طیف رنگ باعث حس طراوت و پاکیزگی به بیننده می شود. همچنین به کار بردن رنگ سبز برای اتاق خواب و فضا های مطالعه مناسب می باشد.

رنگ های گرم

رنگ های گرم بر خلاف رنگ های سرد باعث شور و هیجان و حس گرمی می شود. به طور کلی رنگ هایی که به ما حس گرما را بدهد جز رنگ های گرم محسوب میشود. این رنگ القا کننده حس هیجان، شادابی، شور و نشاط است و چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند که ب عنوان رنگ های پیشرو هم از آن ها نام می برند. طیف رنگ های گرم شامل رنگ قرمز، نارنجی و زرد است.

رنگ قرمز

رنگی که القا کننده حس هیجان و انرژی به محیط اطراف است و گرم ترین رنگ در چرخه رنگ ها محسوب می شود. رنگ قرمز بسیار مهیج و انرژی بخش است و فضا های بزرگ رو صمیمی تر و کوچک تر نشان میدهد. پس حواس تان باشد برای محیط های کوچک با احتیاط استفاده شود‌. این رنگ برای محیط های نشیمن و غذا خوری رنگ مناسبی است.

رنگ زرد

این رنگ تداعی نور خورشید است و گرمای آن است و حس نشاط و سرزندگی را القا می کند. رنگ زرد همچنین باعث ایجاد اعتماد به نفس در فرد می شود. این رنگ برای محیط های کم نوری مانند راه پله ها و راهرو پیشنهاد می شود.

رنگ نارنجی

این رنگ نیز مانند رنگ قرمز باعث ایجاد شور و هیجان در محیط می شود و علاوه بر این حس ماجرا جویی را القا می کند. این رنگ باعث افزایش اشتها نیز می شود  به همین خاطر استفاده از رنگ نارنجی و قرمز در انتخاب کاغذ دیواری برای دکوراسیون رستوران ها بسیار رایج است. طیف رنگ های نارنجی و قرمز برای محیط هایی که احتیاج به ارامش داریم مانند اتاق خواب ها نباید استفاده کرد.

رنگ های خنثی

رنگ هایی که می توان هر نوع رنگی را با آن هماهنگ و ست کرد. برخلاف عموم که فکر می کنند این رنگ ها کسل کننده و بی روح هستند اما با انتخاب کاغذ دیواری برای دکوراسیون با این طیف رنگ گزینه مناسبی برای دیزاین منازل محسوب می شود. این رنگ حتی برای فضاهای کوچک مناسب است. با استفاده از این رنگ در کاغذ دیواری به راحتی می شود رنگ بقیه وسایل منزل را با آن هماهنگ کنید و شما می توانید هر رنگی را در کنار این رنگ استفاده کنید. رنگ های خاکستری، طوسی، بژ و نقره ای جز طیف رنگ های خنثی محسوب می شوند. این دسته رنگ ها همیشه به روز هستند و هرگز قدیمی نمی شوند. رنگ های خنثی اثر ملایمی دارند و تاثیری را بر محیط نمی گذارند.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید