پوشش های پنجره ای

انتخاب پرده دکوراتیو | عنصر مهم دکور پنجره ها

انتخاب پرده دکوراتیو مناسب نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت دکوراسیون داخلی محل مورد نظر دارد. باتوجه به این‌که پرده، سطح وسیعی از محیط را می‌پوشاند در طراحی دکوراسیون بسیار حائز اهمیت است. پرده‌ها به عنوان پوشش پنجره‌ها نقش به سزایی در چشم نوازی و دلنشینی محیط دارند.

پرده‌های دکوراتیو در انواع کلاسیک، مدرن، زبرا، کرکره‌ای، ریلی و پلیسه، شید، حریر ساده، و… در بازار وجود دارند. هرکدام از انواع پرده‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت موجود است.

پرده کلاسیک

منظور از پرده‌های کلاسیک، پرده‌هایی است که پارچه آن نقش‌ و نگار بسیاری دارد و بسیار شیک و مجلل است. این پرده‌ها منگوله و آویزهایی هم دارند. این نوع پرده مناسب برای فضاهای خیلی بزرگ و شکیل هستند و در فضاهای کوچک چندان جالب نمی‌شوند.

پرده کلاسیک درصورتی بسیار زیبا جلوه می‌کند که در محیط های کلاسیک و لوکس نصب شود. اگر این نوع پرده را در فضا‌های مینیمال و ساده استفاده کنید تاثیر منفی روی زیبایی محیط می‌گذارد.

پرده مدرن

پرده‌های مدرن بسیار ساده و شیک هستند. در این نوع پرده خبری از پارچه‌های سنگین، لوکس، طرحدار و پر زرق و برق نیست. این نوع پرده برای هر مکانی قابل استفاده است. پرده مدرن در هرمکانی زیبایی خاص خود را دارد.

پرده زبرا

پرده زبرا از جمله معروف‌ترین مدل‌های پرده دکوراتیو است. از انواع پرده افقی است در نتیجه به صورت افقی و از پایین به بالا جمع می‌شود. پرده زبرا ترکیبی از تور و پارچه است، به این صورت که یک ردیف تور و یک ردیف پارچه به صورت دو لایه قرار گرفته است پس حالت سایه روشن به راحتی با این نوع پرده‌ها ایجاد می‌شود. در انواع ساده برای محیط های اداری و در انواع طرحدار برای محیط‌های غیررسمی وجود دارند.

پرده زبرا به راحتی شسته می‌شود و ضد حریق است.

پرده کرکره‌ای

پرده کرکره‌ای یکی دیگر از انواع پرده‌های تزیینی شیک به شمار می‌رود که در گذشته فقط جنس فلزی و پلاستیکی آن موجود بود اما امروزه در انواع جنس‌های پارچه‌ای، پی وی سی،چوبی و… وجود دارند. تنوع طرح و رنگ آن‌ها بسیار زیاد است. انتخاب مناسبی برای آشپزخانه و محیط‌های اداری می‌باشد. پرد‌ه‌های کرکره‌ای یکی از مقرون به صرفه‌ترین پرده‌های فانتزی محسوب می‌شوند.

پرده ریلی و پلیسه

پرده ریلی و پلیسه از محبوب‌ترین پرده‌های دکوراتیو موجود در بازار به شمار می‌رود. این نوع پرده افقی است. بیش‌تر برای پنجره‌های کوچک‌تر از ۲ متر و یا نهایتا ۳ متر استفاده می‌شود زیرا در سایز بزرگ‌تر جمع کردن آن سخت و تقریبا غیرممکن می‌شود به همین دلیل امکان ساخت آن‌ها در ابعاد بزرگ وجود ندارد. با توجه به این‌که داخل قاب پنجره قرار می گیرند روی پنجره‌های شیب دار نیز به راحتی نصب می‌شوند.

پرده شید

پرده شید نوع خاص و منحصر به فردی از پرده‌های افقی است که از یک لایه پارچه کتانی، ابریشمی و یا پنبه ای یکدست که تمام پنجره را میپوشاند ساخته شده است. پرده شید در انواع مدل‌های تکی، رولی، دبل، رومی و بالونی وجود دارند. با داشتن طرح‌های متنوع و رنگارنگ به سادگی و با کمی خلاقیت در تمام محیط اداری، تجاری و مسکونی کاربرد دارد.

پرده شید دبل که به پرده شید شب و روز معروف است دارای دو لایه آستر و توری است که هرکدام به صورت جداگانه به وسیله یک اهرم جمع می‌شوند. آستر پارچه ضخیم‌‌تر آن است و در هنگام روز که نور آفتاب شدید است استفاده می‌شود و توری پارچه نازک آن است که در هنگام شب باز می‌شود. پرده شید دبل برای اتاق خواب و مکان‌هایی که در معرض نور شدید خورشید قرار دارند بسیار مناسب است.

پرده حریر ساده

پرده حریر ساده یکی از رایج‌ترین پرد‌ه‌های تزیینی است که از گذشته تا کنون بسیار پرطرفدار بوده است. این نوع پرده در نگار‌های متفاوت و جذاب در بازار موجود است. انواع ساده و بی‌آلایش آن عموما همراه با والان استفاده می‌شود و انواع طرحدار آن به تنهایی در اتاق‌خواب کودکان و آشپزخانه‌هایی که پنجره‌های بزرگ با ارتفاع زیاد دارند بسیار پرکاربرد است.

چند فاکتور اساسی که هنگام خرید و نصب پرده دکوراتیو باید رعایت کنید

برای هر پنجره و هر مکانی پرده‌ای باعث زیبایی فضا می‌شود که متناسب با سایر اجزا و دکور محیط باشد. رعایت چند فاکتور اصلی اما جزئی هنگام خرید و نصب پرده می‌تواند باعث شکوه دوچندان دکوراسیون شود.

۱. عموما طرح و رنگ پرده‌ها را با یکی از عناصر مبلمان، کوسن‌های مبل، فرش‌ها و یا دیوارها هماهنگ می‌کنند. طرح پرده، مبلمان، کوسن‌ها، فرش‌ها و… باید تضاد هم باشند تا باعث چشم نوازی شوند به طور مثال نباید همه عناصر اصلی در طراحی دکوراسیون پذیرایی شلوغ و یا همه آن‌ها ساده باشند زیرا در این حالت محیط کسل کننده خواهد شد.

۲. چوب پرده را همواره در بالاترین قسمت دیوار و نزدیک سقف نصب کنید تا هم سقف بلندتر به نظر برسد و هم شکوه و عظمت پرده بیش‌تر به چشم بیاید.

۳. رنگ پرده را متناسب با فضا و تم دکوراسیون داخلی محیط انتخاب کنید. به طور مثال برای آشپزخانه که محل پخت و پز است از رنگ‌های گرم بیش‌تر استفاده کنید. برای اتاق‌خواب رنگ‌های خنثی و آرامش دهنده انتخاب خوبی هستند. برای اتاق کار رنگ‌های شاد را برای پرده به کار ببرید تا به شما هنگام کار انرژی بدهند.

۴. انتخاب رنگ پرده تیره‌تر و یا روشن‌تر از فضا، جالب و چشم نواز خواهد بود. به طور مثال اگر در پذیرایی بیش‌تر از رنگ طوسی تیره استفاده کردید رنگ پرده را طوسی روشن درنظر بگیرید و برعکس.

۵. نور خورشید فاکتور مهمی در انتخاب جنس پرده است. اگر پنجره رو به آفتاب قرار گرفته بهتر است از پارچه‌های ضخیم استفاده کنید. درصورتی که تمایل دارید گاهی از نور خورشید استفاده کنید می‌توانید به جای پارچه ضخیم زیر پرده آستر بزنید تا درصورت نیاز آن را کنار بزنید و از آفتاب و درخشش آن استفاده کنید. آستر علاوه بر این‌که به عنوان عایق حرارت و نور استفاده می‌شود، باعث می‌شود پرده بهتر بریزد و نمای جذاب‌تری داشته باشد.

مناسب‌ترین پرده‌های دکوراتیو برای پذیرایی

پذیرایی بیش‌تر از هر مکانی در منزل مورد توجه است درنتیجه پرده آن بیش‌تر از هرچیزی در زیبایی دکوراسیون داخلی تاثیر می‌گذارد. یک انتخاب هوشمندانه هنگام خرید پرده برای پذیرایی می‌تواند بسیاری از نقایص و ناهماهنگی‌های موجود در طراحی دکوراسیون داخلی را بپوشاند.

مناسب‌ترین پرده دکوراتیو برای پذیرایی ترکیب حریر و والان است. پرده‌های حریر و والان می‌توانند با توجه به سبک دکوراسیون پذیرایی مدرن یا کلاسیک باشند. بهترین جنس پرده برای والان پرده پذیرایی مخمل، ابریشم و کتان می‌باشد. این پارچه‌ها به اصطلاح عموم ریزش خیلی خوبی دارند و نمای پرده را مرتب نشان می‌دهند. هنگام اندازه گیری ارتفاع پرده اگر انتخاب شما پرده کلاسیک است اجازه دهید پرده روی زمین قرار بگیرد اما اگر پرده مدرن را ترجیح می‌دهید یک سانتی بالاتر از سطح زمین ارتفاع پرده را درنظر بگیرید. این نکته اگرچه جزئی به نظر می‌رسد اما در زیبایی محیط بسیار موثر است.

سخن آخر

پرده‌ به عنوان یکی از ارکان اصلی در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار مهم است که از نظر جنس باکیفیت، از نظر رنگ دلنشین، از لحاظ طرح مدرن و از لحاظ مدل متناسب با فضا باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید