پرده زبرا, پوشش های پنجره ای

آموزش نصب پرده زبرا

پرده زبرا یکی از رایج‌ ترین پرده‌های کرکره‌ای افقی است که به فراوانی از آن در منازل مسکونی و ساختمان‌های تجاری استفاده می شود. در این مقاله می خواهیم نکات مهمی را برای آشنایی و نصب پرده زبرا به شما توضیح دهیم.

پرده زبرا به گونه‌ای طراحی شده است که یک ردیف تور و سپس یک ردیف پارچه قرار می‌گیرد. این راه راه‌‌های موازی تور و پارچه به صورت دو لایه قرار گرفته‌اند به همین دلیل به کمک آن‌  در محیط می‌توانیم سایه روشن ایجاد کنیم. این ویژگی پرده‌ های زبرا آن ها را برای مکان‌هایی با نور شدید مناسب کرده است.

با توجه به این که پرده زبرا دو لایه است به کمک آن می توانیم میزان نور ورودی را تحت کنترل قرار دهیم. اگر دو لایه پارچه به گونه ‌ای قرار بگیرند که قسمت‌های تور بر هم و قسمت‌های پارچه‌ای بر هم منطبق شوند حالت نیمه تاریک ایجاد می‌شود و اگر قسمت‌های توری و پارچه‌ای برهم منطبق شوند فضا کاملا تاریک می‌شود.

جنس پارچه آن پلی استر یا لنین و تور است به همین دلیل به راحتی شسته و تمیز می‌شود. برای شستشو پرده زبرا، نیازی به جدا کردن پرده از میله نیست و تنها کافی است با یک پارچه مرطوب و مقداری مایع شستشو به آرامی روی آن بکشید تا مانند روز اول تمیز و براق شود.

پرده های زبرا در انواع جنس‌ها، طرح ها و رنگ‌های تیره و روشن در بازار موجود هستند. شما می‌توانید برحسب سلیقه و بودجه هرکدام را تمایل داشتید تهیه کنید.

پرده‌های زبرا دارای دو نوع پایه سقفی و دیواری هستند که بسته به نوع پنجره و سلیقه می توانید هر مدل که بخواهید آن را تهیه و نصب کنید.

پرده زبرا را در کجا استفاده کنیم؟

به طور کلی پرده زبرا با تنوع زیاد در رنگ و طرح در بیش‌تر مکان‌ها قابل نصب و استفاده است. این نوع پرده را در طرح ها و رنگ‌های متفاوت می‌توان در سبک‌های دکوراسیون کلاسیک، مدرن، اسپرت و مینیمال استفاده کرد. در زیر چند مورد از محیط‌هایی که می توانیم در آن ها پرده زبرا به کار ببریم نام برده می شوند:

ساختمان های تجاری و اداری: پرده های زبرا به دلیل نصب آسان، شستشوی راحت، تنوع در طرح و رنگ و قابلیت ایجاد سایه روشن، بسیار در مکان‌های رسمی و اداری مورد استفاده می‌گیرد. در محیط‌های اداری و فروشگاهی عموما پرده زبرا با طرح ساده و رنگ‌های تیره تر به کار برده می‌شود.

آشپزخانه: باتوجه به این که در اشپزخانه بیش‌تر از هر مکان دیگری در معرض آلودگی ها، چربی، روغن و… وجود دارد؛ پرده ای مانند پرده زبرا که با توجه به جنس آن به راحتی قابل شستشو است برای محیط آشپزخانه بسیار کاربردی است.

اتاق خواب: پرده زبرا در رنگ‌های روشن و طرح‌های شیک برای نصب روی پنجره اتاق خواب بسیار جذاب و زیبا خواهد بود.

پذیرایی: عموما برای مکان ‌هایی مانند پذیرایی و نشیمن منزل مسکونی از ترکیب پرده‌های حریر و والان بیش‌تر از پرده‌های زبرا استفاده می‌شود. اگر سبک دکوراسیون داخلی منزل شما مدرن و یا اسپرت می‌باشد می‌توانید از آن ها استفاده کنید اما معمولا برای سایر سبک‌های دکوراسیون پذیرایی این مدل پرده پیشنهاد نمی‌شود.

قیمت پرده زبرا

پرده زبرا با توجه به این که تنها از دولایه پارچه با خطوط راه راه تور و پارچه تهیه شده است نسبت به سایر پرد‌ه ها قیمت مناسب تری دارد. پرده‌های زبرا با ارائه امکاناتی مشابه و حتی بیش‌تر در مقایسه با پرد‌ه‌های شید و رولی قیمت مقرون به صرفه تری دارد.

به طور کلی میزان هزینه‌ای که باید برای خرید پرده زبرا پرداخت کنید بستگی به جنس پارچه آن، تمیزی دوخت آن، طرح و رنگ پرده، متراژ مورد نیاز و… دارد. به طور مثال پرده‌های طرحدار و چاپی قیمت بیش‌تری نسبت به مدل‌های ساده دارند.  پرده‌های زبرا می توانند تولید ترکیه و یا تولید ایران باشند. کیفیت نمونه ترک در مقایسه با نوع ایرانی آن معمولا بیش‌تر است پس قطعا هزینه آن نیز بالاتر خواهد بود.

نحوه اندازه گیری پرده زبرا

پیش از خرید و آموزش نصب پرده زبرا، نحوه اندازه گرفتن پرده زبرا را باید بدانید. به پنجره‌ای که می‌خواهید پرده زبرا را روی آن نصب کنید توجه کنید. اگر پنجره فرورفته است و همسطح با دیوار نیست؛ باید عرض و طول فرورفتگی را اندازه بگیرید و سپس حدود یک سانتی متر از هرکدام کم کنید.

اگر پنجره‌ همسطح با دیوار است، عرض و طول پنجره را اندازه بگیرید و سپس عرض را ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر و طول را ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر بیش‌تر در نظر بگیرید. در این روش اندازه گیری و نصب پرده پرده سطح بیش‌تری از پنجره را می‌پوشاند که باعث می شود ظاهر پرده زیباتر به نظر برسد.

آموزش نصب پرده زبرا روی سقف و دیوار

پرده زبرا باتوجه به سلیقه شما به دو طریق قابل نصب است:

  1. نصب روی سقف
  2. نصب روی دیوار.

هردو روش نصب بسیار آسان است و نیاز به فرد ماهر در این زمینه ندارد. در ادامه این مقاله هر کدام از روش‌های نصب پرده زبرا به شما آموزش داده می‌شود:

  1. آموزش نصب پرده زبرا روی سقف: برای نصب پرده روی سقف به دو عدد پایه دیواری، چند عدد پیچ، پیچ گوشتی برای پیچ‌ها و متر برای اندازه گیری احتیاج دارید. برای این کار تنها کافی است پایه های دیواری را به فاصله عرض میله پرده، روی سقف پیچ و رول پلاک کنید. سپس میله پرده زبرا را با یک فشار ملایم در این بست ها قرار دهید.
  2. آموزش نصب پرده زبرا روی دیوار: اگر می‌خواهید پرده زبرا را روی دیوار نصب کنید علاوه بر پایه دیواری، پیچ و پیچ گوشتی به پایه سقفی هم احتیاج دارید. برای نصب آن در مرحله اول باید به کمک پیچ و رول پلاک پایه دیواری را به دیوار کنید و سپس پایه سقفی ال مانند را بست دیواری قرار بدهید. در نهایت می‌توانید میله پرده زبرا را فشار ملایم در محل مناسب آن قرار دهید.

دقت کنید اگر پرده زبرا بیش‌تر از سه متر عرض دارد، باید برای نصب آن از سه بست استفاده کنید. دو بست به تنهایی نمی تواند وزن پرده را تحمل کند در نتیجه میله پرده به مرور زمان به سمت پایین ختم می شود بنابراین ظاهر پرده بد شکل و بد فرم می‌شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید